Børs og finans

Analytiker: - 2. kvartal var nok bunnen i år

BW LPG har rapportert resultater som var bedre enn ventet. Likevel faller aksjen på Oslo Børs.

Foto: BW LPG.

Foto: BW LPG.

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
30. august 2018 - 15.01

BW LPG rapporterte torsdag tall som viste et driftsresultat på minus 14,8 millioner dollar i 2. kvartal 2018, mot 5,1 millioner dollar i samme periode året før. Ifølge estimater innhentet av Infront Estimates for TDN Direkt var driftsresultatet ventet til minus 22 millioner dollar.

Analytiker Lukas Daul i ABG Sundal Collier sier ifølge TDN Direkt kursen faller noe tilbake fordi selskapet kom med noe forsiktige framtidsutsikter på kort sikt. Han sier videre at han bet seg merke i at BW LPG ikke har hørt noe spesielt fra Dorian LPG angående et eventuelt oppkjøp.

- Det er begrenset hva de kan si, men de kan jo komme med kommentarer for å prøve å gi kjøpet mening, slik at de kan være overbevisende, sier han.

BW LPG har fortsatt et forsiktig syn på markedet på kort sikt, til tross for at fraktratene nylig har kommet litt opp, ifølge kvartalsrapporten. Daul sier rateutviklingen i 3. kvartal har tatt seg godt opp i forhold til 2. kvartal.

- 4. kvartal er typisk et sesongmessig dårligere kvartal. Det kan hende at det også skjer i år, men det har ikke skjedd de siste to årene. Man har fått et løft i ratene og 2. kvartal var nok bunnen i år, siden 3. kvartal har løftet seg såpass i forhold til 2. kvartal, sier analytikeren til nyhetsbyrået.

Videre er det verdt å merke seg at selskapet torsdag meldte at de har signert en kontrakt, inkludert fremtidige opsjoner, for levering og retrofitting av fire LPG-drevne dual-fuel-motorer på fire av rederiets VLGC-er.