Børs og finans

BWO-analytiker: - Derfor stiger aksjen

BW Offshore er blant selskapene som preger både nyhetene og Oslo Børs fredag.  

Foto: Shutterstock - NTB/Scanpix.

Foto: Shutterstock - NTB/Scanpix.

Artikkel av: John Inge Seljehaug
31. august 2018 - 15.37

BW Offshore fikk et resultat etter skatt på minus 7,5 millioner dollar i 2. kvartal, mot pluss 5,2 millioner dollar i samme periode i fjor.

På Oslo Børs har aksjen steget til himmels, etter at selskapet meldte om at det er tildelt en feed-kontrakt for en FPSO for første fase av Sea Lion-utbyggingen utenfor Falklandsøyene.

BWO-aksjen er hittil fredag opp 14,29 prosent.

- De bekrefter nå første olje fra feltet i september eller i oktober, som bekrefter at den første oljen fra feltet er nært forestående, sier analytiker Magnus Olsvik i Kepler Cheuvreux, ifølge TDN Direkt at de oppdaterte reserveanslagene hovedsakelig er kursdriveren i aksjen fredag.

I tillegg til å forvente første olje fra fase en av Tortue-utviklingen i høst, vil selskapet gjøre endelig investeringsbeslutning for fase to i fjerde kvartal 2018.

- Den første produksjonsoppstarten blir nå på Tortue-feltet, så vil vi forhåpentligvis få partnerne og myndighetene med oss på Tortue fase to. Så vil den utbyggingen knyttes tilbake til FPSOen, sa konsernsjef Carl K. Arnet i BW Offshore nyhetsbyrået i etterkant av presentasjonen fredag. 

Olsvik sier ifølge nyhetsbyrået det er tidlig å si noe om det endelige potensialet for de to utbyggingene, og poengterer at BW Offshore fortsatt må bore seg ferdig og at de ennå ikke har produsert noe.

- Gitt at ting går som de har planlagt ser det veldig bra ut, og det bidrar veldig til kontantstrømmen i selskapet. Det er derfor de vil forsøke å refinansiere bankfasilitetene sine i løpet av vinteren, sier analytikeren.