Børs og finans

Investorene har vært for optimistiske - aksjen stuper

Foto: Best-Backgrouds / Shutterstock / NTB/Scanpix.

Foto: Best-Backgrouds / Shutterstock / NTB/Scanpix.

Artikkel av: Stian Jacobsen
9. august 2018 - 13.22

Torsdag morgen la Wallennius Wilhelmsen frem sine kvartalstall. Her kunne vi lese at selskapet fikk et resultat etter skatt på 21 millioner dollar i 2. kvartal 2018. I samme periode i fjor var resultatet minus 20 millioner dollar, tynget av fusjonstap og restruktureringskostnader. 

Driftsinntektene beløp seg til 1.044 millioner dollar, sammenlignet med 974 millioner dollar i 2. kvartal 2017.

- Resultatene for andre kvartal var i tråd med våre forventninger, og vi er glade for å se fortsatt positiv volumutvikling. Den underliggende ytelsen forblir imidlertid påvirket av stigende drivstoffkostnader, lavere rater og handelsubalanser som forårsaker ineffektivitet, sier konsernsjef Craig Jasienski i en melding.

Ikke alle deler konsernsjefens optimisme.

I skrivende stund troner aksjen på toppen av børsens taperliste. Aksjen omsettes nå for 34,40 kroner, ned 8,51 prosent. Kun tre aksjer ligger foran på omsetningstoppen.

Analytiker Anders Karlsen i Danske Bank mener selskapet straffes hardt som følge av at det tar tid før kontraktratene henter seg inn.

- Jeg tror folk har vært for optimistiske i forhold til dette, og jeg mener at det vil ta tid før ratene normaliserer seg, sier han til TDN Direkt.