Børs og finans

NRC Group styrker topp- og bunnlinjen

NRC Group slipper tall for andre kvartal og første halvår 2018. 

Jan Haudemann-Andersen - Foto: Finansavisen

Jan Haudemann-Andersen - Foto: Finansavisen

Artikkel av: Nicolai C. Steckmest Sivertsen
14. august 2018 - 09.02

NRC Group fikk et resultat før skatt på 49 millioner kroner i andre kvartal 2018, mot 23 millioner kroner i samme periode året før, ifølge selskapets kvartalsrapport tirsdag.  

Ebitda-resultatet beløp seg til 65 millioner kroner, mot 43 millioner kroner samme periode i fjor. Ebitda-marginen ble dermed styrket til 7,9 prosent fra 7,4 prosent. 

Driftsresultatet ble 48 millioner kroner av en omsetning på 827 millioner kroner. Samme periode i fjor fikk NRC Group et driftsresultat på 25 millioner kroner av en omsetning på 582 millioner kroner, ifølge TDN Direkt. 

NRC Group hadde en ordrebok ved utgangen av andre kvartal 2018 på 3.178 millioner kroner, som er en økning på 30 prosent. 

Les også: Tror du kan tjene penger ved å satse på Haudemann

Utsikter

Selskapet skriver at de positive investeringsutsiktene for nordisk infrastruktur, og spesielt jernbanesegmentet, støttes av sterke makroøkonomiske trender og politiske forpliktelser. Den nasjonale transportplanen er blitt godkjent i Norge og Sverige, som vil kunne gi bedre synlighet og forventes å føre til ytterligere vekst i det som allerede er sterke infrastrukturbudsjetter i de kommende årene. 

NRC Group har i tillegg inngått en endelig avtale om oppkjøp av NSS Holding AS, hvor oppkjøpet baseres på 103 millioner kroner i selskapsverdi. 

Les også: Oppkjøp for NRC Group

NSS Holding er eneeier av Norsk Saneringsservice AS, og eier 70 prosent av utstedte og utestående aksjer i Miljøvakta AS.

- Det vi nå gjør er å sikre kompetanse, ekspertise og kapasitet til NRC Group som gjør oss enda sterkere og bedre innen miljø, sier konsernsjef Øivind Horpestad i NRC i en kommentar.

- Vi er sikre på at dette vil være med å utvikle NRC Group positivt i tiden som kommer. Samtidig har NRC Group ambisjoner om å utvide tilbudet innen fagfeltet miljø ytterligere og vil fortsette å konsolidere bransjen og utvikle organisasjonen for å møte den veksten vi ser kommer, sier Horpestad videre.

Jan Haudemann-Andersens investeringsselskap Datum er største aksjonær i NRC Group, med 12,05 prosent av aksjene.

Les hele rapporten her