Børs og finans

Slik går det med Asia-børsene

Det er blandet i de asiatiske markedene fredag.

Foto: AP Photo/Ahn Young-joon/NTB Scanpix

Foto: AP Photo/Ahn Young-joon/NTB Scanpix

Artikkel av: Njål Eivind Kleiven
10. august 2018 - 06.22

Det er en blandet utvikling på de asiatiske børsene på den siste handelsdagen i uken etter en tung siste time med handel på Wall Street i går kveld. Handelskrigen mellom USA og Kina skaper stor usikkerhet blant investorene og de asiatiske markedene sliter med å bestemme seg for retningen.

Tidligere i uken annonserte handelsdepartementet i Kina at de ville svare direkte på tariffene fra USA. Departmentet besluttet å sette en tariff på 25 prosent på amerikanske varer til en verdi av 16 milliarder dollar.

I Australia har sentralbanken kommet med en uttalelse der de forventer at veksten vil være over tre prosent i 2018 og 2019. Inflasjonen ventes å holde seg noe lavere på kort sikt.

Dollaren er flat mot kinesiske offshore yuan (USDCNH), og den amerikanske valutaen svekker seg 19 pips i morgentimene mot.

I Japan faller Nikkei 225 med 0,49 prosent, og den brede Topix indeksen krymper 0,53 prosent.

Shanghai Composite i Kina gir ikke de store utslagene og faller 0,14 prosent. CSI 300 er i positivt territorium og stiger 0,02 prosent. Hang Seng i Hong Kong er ned 0,46 prosent.

Kospi i Sør-Korea er faller hele 0,76 prosent, mens S&P/ASX 200 indeksen i Australia er ned 0,14 prosent. Straits Times indeksen i Singapore er tung og faller 1,21 prosent.