An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Børs og finans

Analytikere i fersk oppdatering: «kjøp aksjen»

Analytikerne i DNB Markets ser nærmere på Europris og oppdaterer.

Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
14. september 2018 - 08.59

Forventningene til 3. kvartal er ifølge analytikerne i DNB Markets lave når det gjelder Europris. Men aksjen er også ned rundt 17 prosent gjennom de siste tre månedene.

«Og på tross av at våre estimater ligger under konsensus, er spørsmålet nå om ikke et svakt kvartal på et tidspunkt rundt her allerede bør være reflektert i markedets verdsettelse», heter det i en oppdatering fra meglerhuset.

Selskapet legger frem kvartalsrapporten helt i slutten av oktober.

«Vi har på grunnlag av justerte Q3-estimater tatt forventet EPS for 2018 ned med 3 prosent, mens estimatene for 2019 og 2020 er uendret. Ser vi på våre estimater for 2019 handler aksjen nå på en P/E på 8x mot en tilsvarende historisk P/E på 12.8x», skriver analytikerne.

Aksjekursen stengte torsdag på 20,65 kroner per aksje, og analytikerne i DNB Markets har en uendret kjøpsanbefaling med et kursmål på 30 kroner per aksje.

«Kursmålet tilsvarer en P/E på 11.2x basert på våre 2019-estimater. Forutsetter vi i tillegg et uendret utbytte fremover, gir dette en direkteavkastning på rundt 8 prosent», heter det fra analytikerne.