Børs og finans

Hydro-sjefen prøver å forstå tidslinjen

Fortsatt et stykke frem til full maskin i Brasil.

Svein Richard Brandtzæg besøker Alunorte. Foto: Norsk Hydro.

Svein Richard Brandtzæg besøker Alunorte. Foto: Norsk Hydro.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
7. september 2018 - 06.20

Tidlig i mars påla brasilianske myndigheter Hydro å halvere produksjonen ved verdens største aluminaraffineri, Alunorte. I august sendte de et løsningsforslag som besto av en teknisk og en sosial avtale.

I går kom meldingen om at en slik avtale nå er signert

På Oslo Børs reagerte investorene med å sende aksjen opp 2,9 prosent til 47,11 kroner på dagens klart høyeste volum.

Til domstolen

Morgan Stanley var raskt ute med å påpeke at det likevel kan ta opptil flere måneder før full produksjon kan gjenopptas.

Hydro-sjef Svein Richard Brandtzæg bekreftet ifølge TDN Direkt på en telefonkonferanse i går at det er et stykke frem. Neste steg nå er å ta gårsdagens enighet til domstolen, som vil ta en endelig beslutning.

- Vi har ingen indikasjon på hvor lang tid domstolen vil bruke. Det vil nok ikke skje over natten og de vil nok bruke litt tid på å nå en beslutning. Vi forsøker nå å forstå tidslinjen fremover, sa han.

- Rom for mer

Ambisjonen er naturligvis å starte full produksjon ved Alunorte så snart som mulig.

- Det er absolutt rom for høyere produksjon. Vår intensjon er å umiddelbart starte full produksjon ved Alunorte dersom vi får en godkjenning, og det vil ta 3-4 uker. Paragominas vil startes i tråd med Alunorte, fortsatte Brandtzæg overfor nyhetsbyrået.

- Endelig beslutning for Albras er ikke tatt ennå, men vil trolig bli restartet kort tid etter godkjennelse. Restart av elektrolysecellene vil ta noen måneder, minst tre, før Albras er tilbake i full drift, sa han.