An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Børs og finans

Hydro-sjefen prøver å forstå tidslinjen

Fortsatt et stykke frem til full maskin i Brasil.

Svein Richard Brandtzæg besøker Alunorte. Foto: Norsk Hydro.

Svein Richard Brandtzæg besøker Alunorte. Foto: Norsk Hydro.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
7. september 2018 - 06.20

Tidlig i mars påla brasilianske myndigheter Hydro å halvere produksjonen ved verdens største aluminaraffineri, Alunorte. I august sendte de et løsningsforslag som besto av en teknisk og en sosial avtale.

I går kom meldingen om at en slik avtale nå er signert

På Oslo Børs reagerte investorene med å sende aksjen opp 2,9 prosent til 47,11 kroner på dagens klart høyeste volum.

Til domstolen

Morgan Stanley var raskt ute med å påpeke at det likevel kan ta opptil flere måneder før full produksjon kan gjenopptas.

Hydro-sjef Svein Richard Brandtzæg bekreftet ifølge TDN Direkt på en telefonkonferanse i går at det er et stykke frem. Neste steg nå er å ta gårsdagens enighet til domstolen, som vil ta en endelig beslutning.

- Vi har ingen indikasjon på hvor lang tid domstolen vil bruke. Det vil nok ikke skje over natten og de vil nok bruke litt tid på å nå en beslutning. Vi forsøker nå å forstå tidslinjen fremover, sa han.

- Rom for mer

Ambisjonen er naturligvis å starte full produksjon ved Alunorte så snart som mulig.

- Det er absolutt rom for høyere produksjon. Vår intensjon er å umiddelbart starte full produksjon ved Alunorte dersom vi får en godkjenning, og det vil ta 3-4 uker. Paragominas vil startes i tråd med Alunorte, fortsatte Brandtzæg overfor nyhetsbyrået.

- Endelig beslutning for Albras er ikke tatt ennå, men vil trolig bli restartet kort tid etter godkjennelse. Restart av elektrolysecellene vil ta noen måneder, minst tre, før Albras er tilbake i full drift, sa han.