Børs og finans

Ingen anmeldelse av Sølvtrans etter ulovlig utslipp

Nytt Sølvtrans-skip fra Kleven. Skisse: Kleven

Nytt Sølvtrans-skip fra Kleven. Skisse: Kleven

Artikkel av: NTB
14. september 2018 - 15.30

Fiskeridirektoratet anmelder ikke brønnbåtselskapet Sølvtrans etter at selskapet har innrømmet å ha dumpet avlusingsvann i et gyteområde for reker i 2017.

Sølvtrans innrømmet i forrige uke at selskapet ved én anledning hadde dumpet avlusningsvann fra brønnbåten Øytind, i strid med bestemmelsene i transportforskriften.

– Regelbruddet skjedde i forbindelse med avlusning ved oppdrettsanlegget Bjelkavik i Vindafjorden 16. og 17. november i 2017, skriver direktør for kyst- og havbruksavdelingen i Fiskeridirektoratet, Øivind Lie, i en pressemelding.

Direktoratet mener at regelbruddet ikke er vesentlig eller er utført på en forsettlig eller grovt uaktsom måte, og går ikke til anmeldelse av selskapet, og ilegger heller ikke overtredelsesgebyr.

Fiskeriminister Harald Tom Nesvik (Frp) jobbet tidligere i selskapet. På spørsmål fra stortingsrepresentant Lars Haltbrekken (SV) til statsminister Erna Solberg (H) svarer statsministeren at hun ikke var kjent med den ulovlige dumpingen da Nesvik ble utnevnt til fiskeriminister. 13. august.

– Jeg var ikke kjent med dette før det ble offentlig kjent fredag 7. september 2018, skriver Solberg i sitt svar.

(©NTB)