Børs og finans

Malermester vil ha 56 mill. for strandeiendom

- Det har vært god interesse og flere visninger, sier eiendomsmegler Tore Solberg.

Foto: Frank Hesjedal

Foto: Frank Hesjedal

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
14. september 2018 - 13.20

Eiendommen med molo, dypvannsbrygge, strandlinje på crika 70 meter, innendørs svømmebasseng, badstue og jacuzzi på Vesterøya i Sandefjord, er til salgs med en prisantydning på 56 millioner kroner.

- Det har vært god interesse og flere visninger. Det blir spennende å se hvordan markedet tar en så flott eiendom i en så høy prisklasse, sier eiendomsmegler Tore Solberg i EiendomsMegler 1 til Hegnar.no.

Kjøpte for 38 mill.

Selger er ifølge Estate Nyheter, som først omtalte saken, malermester Martin Aage Thorendahl. Ifølge eierskiftehistorikk fra Finn.no ble eiendommen kjøpt for 38 millioner kroner i 2012. Før det ble den i 1996 omsatt for 5,5 millioner kroner.

- Selger opplyser at eiendommen er påkostet med åtte-ni millioner kroner siden den tid, forteller Solberg til nettstedet.

Det er ikke boplikt på eiendommen, derfor regner Solberg det som overveiende sannsynlig at den blir solgt som en fritidseiendom. 

Saken fortsetter under bildet.

Foto: Frank Hesjedal 

Høy standard

Eiendommen har et bruksareal på 721 kvadratmeter, og inneholder hele syv soverom. Tomten er på over tre dekar.

«Særdeles vakker strandeiendom med en fantastisk utsikt over innseillingen til Sandefjord og Korsvik. Boligen ble betydelig oppgradert innvendlig i 2013, og holder eksepsjonell høy standard», står det beskrevet i annonsen på Finn.