Børs og finans

Norsk Hydro har signert Brasil-avtaler

Morgan Stanley tror produksjonen på Hydro-anlegget vil starte igjen i januar 2019. 

Informajonsdirektør Halvor Molland, CEO Svein Richard Brandtzæg, Norsk Hydro. Foto: Berit Roald / Scanpix

Informajonsdirektør Halvor Molland, CEO Svein Richard Brandtzæg, Norsk Hydro. Foto: Berit Roald / Scanpix

Artikkel av: John Inge Seljehaug
6. september 2018 - 10.45

Norsk Hydro er blant tungvekterne som er med å trekke Oslo Børs oppover torsdag.  

Norsk Hydros brasilianske aluminaraffineri Alunorte undertegnet onsdag to avtaler med henholdsvis de regionale myndighetene i området og Ministério Público, skriver TDN Direkt. I den forbindelse skriver Morgan Stanley at det sakte, men sikkert ser ut til å være en ende i sikte på situasjonen som har ført til at Alunorte har produsert på 50 prosent kapasitet siden mars.

Ifølge meglerhuset vil selskapet nå henvende seg til rettsinstansene for å løfte påleggene som begrenser produksjonen. Selv om det anses mer sannsynlig at full produksjon kan gjenopptas etter at avtalene er signert påpeker Morgan Stanley at dette kan ta alt fra flere uker til flere måneder.

Meglerhusets basisscenario er at full produksjon kan gjenopptas innen januar 2019, i tillegg til at bruk av det nyeste rødslamdeponiet DRS2 forutsettes godkjent, skriver nyhetsbyrået. 

- Rettsinstansene kan fjerne alle begrensningene umiddelbart. Men det er også mulig at en konsultasjon med de ulike partene fører til at det settes betingelser, skriver meglerhuset.

På Oslo Børs stiger Norsk Hydro-aksjen 3,58 prosent torsdag ettermiddag.