An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Børs og finans

Ocean Yield-ledelsen nyter stor tillit hos analytikerne

Etter at opsjonen på å kjøpe FPSO-en Dhirubhai-1 ikke ble benyttet, leter Ocean Yield etter andre løsninger. Analytikerne uttrykker stor tro på selskapets ledelse og venter fortsatt utbyttestrøm. 

Lars Solbakken. Foto: Iván Kverme/Finansavisen.

Lars Solbakken. Foto: Iván Kverme/Finansavisen.

Artikkel av: Are  Strandli
19. september 2018 - 16.16

Analytikerne som følger Ocean Yield er fortsatt positive til selskapet selv om det ikke skulle komme på plass en kontrakt til FPSO-en «Dhirubhai-1» med det første

De venter at utbyttestrømmen fra det Røkke-dominerte selskapet vil fortsette.

Selskapet selv kommuniserte mandag at det ventes at utbyttet for tredje kvartal vil være på samme nivå som i andre kvartal.

Da ble det utbetalt 0,1910 dollar, tilsvarende 1,56 kroner, pr. aksje.

Det blir imidlertid det første kvartalet selskapet ikke høyner utbyttet fra det foregående kvartalet.

Bærekraftig utbytte

Analytiker Jo Ringheim i Arctic Securities påpeker at selskapet vil måtte erstatte inntjeningen fra FPSO-en for å kunne opprettholde utbytte på en bærekraftig måte.

- Dette klarer de delvis med de nye skipene som blir levert fra midten av neste år, og de vil klare å opprettholde utbyttet med våre beregninger, sier han til Hegnar.no.

Ringheim har en kjøpsanbefaling og et kursmål på 77 kroner, noe som tilsvarer en potensiell oppside på 22 prosent fra dagens nivå på rundt 63 kroner.

- Vi gjør ingen endringer med anbefaling, men vil måtte nedjustere estimatene siden vi har ligget inne med en kontraktsforlengelse, sier han og uttrykker samtidig stor tro på selskapets ledelse.

- Vi forblir sikre på at Ocean Yield vil kapitalisere på innvannende investeringsmuligheter, noe ledelsen har gjort flere ganger den seneste tiden, skriver han i en oppdatering.

Nøytral

Også analytikerne i Clarksons Platou mener selskapet kan fortsette å utbetale utbytter selv om det ikke kommer noen inntjeningsbidrag fra FPSO-en før i midten av 2020.

De tror i likhet med Ringheim at ledelsen vil finne attraktive investeringer som kan erstatte inntjeningen fra FPSO-en.

Clarksons-analytikerne venter å fastholde sin nøytral-anbefaling og et kursmål på 8,50 dollar, tilsvarende rundt 69 kroner med dagens vekslingskurs.

Ved 15-tiden onsdag var Ocean Yield-aksjen ned 1,25 prosent til 63,20 kroner. Det verdsetter selskapet til vel 10 milliarder kroner på Oslo Børs.

Siden nyttår har aksjekursen falt 2,8 prosent.