Børs og finans

Analytiker spår kursoppgang – anbefaler kjøp

Illustrasjon av Marine Harvest: Investtech.com.

Illustrasjon av Marine Harvest: Investtech.com.

Artikkel av: Stian Jacobsen
22. oktober 2018 - 13.28

I mandagens rapport fra Investtech anbefales kjøp av aksjer i Aker og Marine Harvest.

- Investorene har over tid betalt stadig høyere priser for å kjøpe seg opp i Aker og aksjen ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Historisk har aksjer i stigende trendkanaler i snitt steget med 5,4 prosent de påfølgende tre månedene, noe som er 2,3 prosentpoeng høyere enn gjennomsnittlig utvikling i Hovedindeksen på Oslo Børs. Aksjen har støtte ved cirka 614 kroner og motstand ved cirka 740 kroner. Vurdering: Kjøpskandidat, skriver Investtech.

- Marine Harvest viser en sterk utvikling innenfor en stigende trend. Dette signaliserer økende optimisme blant investorene og indikerer videre kursoppgang. Aksjen har støtte ved gulvet i trendkanalen ved cirka 175 kroner. Positiv volumbalanse, med høy omsetning på dager med oppgang og lav omsetning på dager med nedgang, styrker aksjen på kort sikt. Vurdering: Kjøpskandidat, avslutter Investtech.