Børs og finans

NRC sikrer seg finsk selskap

NRC Group kjøper finske VR Track. - En milepæl i vår historie, sier NRC-sjefen.

Foto: NRC Group.

Foto: NRC Group.

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
11. oktober 2018 - 07.18

NRC Group kjøper finske VR Track, opplyses det i en melding.

Selskapet blir dermed Nordens største entreprenør innen banerelatert infrastruktur. NRC Group vil etter transaksjonen ha 2.450 ansatte i Norge, Sverige og Finland og en forventet årlig omsetning på over 6 milliarder kroner.

VR Track er et datterselskap av det finske, statseide jernbanekonsernet VR Group, med en markedsandel på mer enn 50 prosent i Finland. Selskapet har i tillegg etablert seg som en betydelig aktør innen vedlikehold av jernbane i Sverige.

- Dette er en milepæl i vår historie. Størrelse betyr mye i vår industri og vi ser at kontraktene blir stadig større og mer komplekse. Vi blir nå dobbelt så store, vi tar kraftig grep om det nordiske markedet og vi forbedrer vår konkurransekraft og legger grunnlaget for videre vekst, sier konsernsjef i NRC Group, Øivind Horpestad, i en kommentar. 

- De to selskapene utfyller hverandre med tanke på markedsposisjon, kapasitet og kompetanse. Vi kan tilby tjenester på tvers av hele verdikjeden, inkludert prosjektering, grunnarbeid, sporarbeider, sikkerhet, elektro, tele og signal, sier Horpestad. 

Les hele meldingen her.