An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Børs og finans

Nordea Markets: - Noen fartsdumper ikke nok til å endre strategi

Nordea: Oppgangen er ikke over - en kjøpsmulighet

Flere investorer sitter allerede på gjerdet. Det er ifølge Nordea Markets positivt når det begynner å snu. 

Sigrid Wilter Slørstad. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.

Sigrid Wilter Slørstad. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.

Artikkel av: John Inge Seljehaug
11. oktober 2018 - 15.17

- Gårsdagen i USA, natten i Asia, og dagen i dag bekrefter at vi er inne i en periode der finansmarkedene vil svinge mer. Vi har en lang periode med oppgang i aksjemarkedene bak oss, og en lang periode med lavere volatilitet enn normalt.

Det skriver seniorstrateg Sigrid Wilter Slørstad i Nordea Markets i en kommentar torsdag. 

I skrivende stund er Oslo Børs ned 2,5 prosent til 891,19. På det meste har indeksen vært nede i 880,36. 

Det skjer etter gårsdagens børsras i New York, som torsdag har smittet over både på de asiatiske og globale aksjemarkedene.

- Dette betyr imidlertid ikke at oppgangen er over. Med god økonomisk vekst og sterk inntjeningsvekst ligger forholdene fremdeles til rette for at aksjemarkedet vil stige, til tross for flere og større fartsdumper underveis, mener Slørstad. 

- Vi gjør ingen endringer i vår strategi grunnet dette børsfallet, da et børsfall i seg selv ikke endrer de fundamentale forholdene.

Nordea Markets viser til at vekstutsiktene globalt er solide, og inntjeningsveksten ventes å være sterk, spesielt i USA.

- I morgen kickstartes inntjeningssesongen for Q3 i USA med flere store banker, og forventningene til Q3-rapporteringen samlet sett er en vekst år/år på 20 prosent. Dersom de fundamentale forholdene holder seg solide, vil dette fallet representere en kjøpsmulighet, skriver hun.

- I tillegg vet vi at flere investorer allerede sitter på gjerdet, som er positivt når det begynner å snu. Vi endrer dermed ikke vår investeringsstrategi, og beholder et positivt syn på aksjemarkedet på litt lengre sikt.