Børs og finans

Denne aksjen knuser Amazon på Wall Street

Til tross for oppgangen råder strateger å holde seg til Amazon over konkurrenten. 

Foto: AFP

Foto: AFP

Artikkel av: Nicolai C. Steckmest Sivertsen
8. november 2018 - 19.25

Amazon har lenge blitt kalt «Wall Street’s King of Retail», men ikke i år. 

Aksjen til Etsy, en Amazon-konkurrent i samme segment, har klatret 145 prosent i 2018, som er nesten tre ganger så mye som Amazon-aksjen. Aksjen steg over 24 prosent onsdag etter selskapets kvartalsrapport, hvor Etsy løftet guidingen for årets omsetning etter rapporten som viste at de har dratt nytte av å heve avgiftene til plattformens kjøpmenn. 

Velger tungvekteren

Til tross for oppgangen råder strateger å holde seg til Amazon over Etsy. 

- Når du sammenligner Etsys 600 millioner dollar i omsetning mot Amazons forventede 200 milliarder dollar, er dette veldig forskjellige selskaper. Jeg tror derfor vi burde analysere de forskjellig. Amazon Handmade er konkurrenten til Etsy, så det er de to virksomhetene du burde sammenligne, sa aksjestrateg Stacey Gilbert ved meglerhuset Susquehanna til CNBC. 

Susquehanna dekker Amazon med et kursmål på 2.250 dollar, om lag 30 prosent opp fra dagens nivåer. 

I henhold til Etsy er Gilbert noe usikker på hvor aksjen er på vei. Opsjonsmarkedet viser at det er om lag 25 prosent sannsynlighet for at investorer vil halvere aksjen i 2019. 

- Investorer forsøker å beskytte avkastningen de har fått fra Etsy-aksjen, som historisk sett ikke er så dyr, fortsatte Gilbert.

Fantastisk avkastning

Fra et teknisk ståsted har begge aksjene vært fantastiske outperformers, ifølge Mark Newton i Newton Advisors.

- Hvis jeg måtte kjøpe en av de på kort sikt, ville jeg kjøpt Amazon, men Etsy kan også vokse de kommende månedene, mener Newton. 

Amazon-aksjen er i skrivende stund opp 0,15 prosent til 1.758,08 dollar, opp 38 prosent siden begynnelsen av året. Nasdaq-noterte Etsy er opp 8,99 prosent til 54,5 dollar, opp 23 prosent bare denne uken.