Børs og finans

Einar Aas kan tjene 1,2 mill. i året uten å dele med kreditorene

Enkeltheter i avtalen har lekket ut.

Huset til investor Einar Aas på Naxbie i Grimstad - Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Huset til investor Einar Aas på Naxbie i Grimstad - Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
20. november 2018 - 08.41

Einar Aas kan tjene over 1,2 millioner kroner i året uten at kreditorene kan si noe. Det er blant elementene i avtalen mellom krafttraderen og de 166 kreditorene, skriver DN.

- Estimater gir oss grunn til å tro at vi kan få igjen oppimot to tredjedeler av tapet, sier Christian Rynning-Tønnesen, sjef i Statkraft som tapte rundt 50 millioner kroner på Aas' fallitt, til avisen.

Fra andre kilder har DN fått vite enkeltheter i avtalen. Blant annet at Aas vil kunne tjene inntil 125.000 euro, eller drøyt 1,2 millioner kroner i året de neste tre årene, uten at han vil måtte dele med kreditorene.

Videre går det ifølge avisen frem at Aas beholder huset i Grimstad, som i avtalen verdsettes til rundt 20 millioner kroner, men har måttet godta at kreditorene har pant på drøyt halvparten av verdien. Pantet skal etter planen tilbakeføres om noen år, når Aas har fått realisert verdier. Markedsverdien skal ha vært satt langt lavere enn teknisk verdi, fordi det er tvilsomt om noen vil betale så mye som Aas har nedlagt i det nyrenoverte huset i Grimstad.

Les også: Einar Aas reddet fra konkurs