Børs og finans

Hydro-sjefen: Da vil det se dramatisk annerledes ut

Norsk Hydro håper på full produksjon på Alunorte «any day now».

Konsernsjef i Norsk Hydro Svein Richard Brandtzæg Foto: Iván Kverme , Finansavisen

Konsernsjef i Norsk Hydro Svein Richard Brandtzæg Foto: Iván Kverme , Finansavisen

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
29. november 2018 - 10.41

Norsk Hydro har levert en begjæring om å løfte embargoen på DRS2-deponiet, og konsernsjef Svein Richard Brandtzæg håper å kunne drive Alunorte for full kapasitet hvilken dag som helst, melder TDN Direkt.

Norsk Hydro arrangerer kapitalmarkedsdag i London torsdag.

- Vi har nå levert begjæringen. Vi mener vi har den beste løsningen og det beste laget i verden til å drive dette. Vi håper vi vil kunne drive på hundre prosent basis «any day now», sier Brandtzæg.

Han forteller også at det er tydelig at Alunorte-begrensningene rammer selskapet hardt.

- Alle våre forbedringer er utlignet. Dersom vi går tilbake til full produksjon vil dette derimot se dramatisk annerledes ut. Dersom vi går over til full produksjon i morgen vil vi imidlertid ikke kunne levere tre milliarder i forbedringer. Det tar tid å skalere opp etter en slik nedstengning, sier Brandtzæg, ifølge TDN Direkt.

Se også: Hydro-sjefens målsettinger for 2019

Formalitet

En brasiliansk føderal domstol ga onsdag Ministério Publico ti dager på å komme med en uttalelse om produksjonsembargoen og bruken av DRS2-deponiet, samt Hydros ønske om å heve embargoen på DRS2.

Hydro sier dette er del av en ratifiseringsprosess, og mest en formalitet.

- Slik vi ser det er dette et rent legalt steg som ikke påvirker prosessen, sier finansdirektør Eivind Kallevik, ifølge nyhetsbyrået.