Børs og finans

Nytt selskap børsnoteres

Olje- og gasselskap noteres på Oslo Børs. 

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Artikkel av: Martine Holøien
8. november 2018 - 08.44

Zenith Energy Ltd, et internasjonalt olje- og gasselskap som opererer det største onshore oljefeltet i Aserbajdsjan, ble onsdag godkjent for opptak til handel på Oslo Børs' markedsplass Merkur Market.

Torsdag tas selskapet opp til handel på Merkur Market under tickeren ZENA-ME, ifølge en børsmelding. 

Zenith er i dag notert i både London og i Toronto, og selskapet mener at Merkur Market i Oslo vil være en komplementær plattform for aksjehandel på grunn av en stor andel av investorer med mye kunnskap om og interesse for investeringer i energisektoren.

«Investorer i det norske markedet har en lang historie i å støtte selskaper som Zenith, som har som primære forretningside å effektivt produsere olje og gass fra sin reservebase. Zeniths strategi i Aserbajdsjan innebærer i stor grad å eie eget produksjonsutstyr noe selskapet forventer vil bli verdsatt i et marked som er godt kjent med rigg- og oljeserviceselskaper. Zeniths opptak til handel på Merkur Market vil gi norske investorer en mulighet til å investere i internasjonale olje- og gassprosjekter, noe det er relativt få av på Oslo Børs’ handelsplasser i dag», heter det i en melding fra selskapet.