Børs og finans

Aksjene faller på New York-børsen

Foto: Rawpixel.com / Shutterstock / NTB/Scanpix.

Foto: Rawpixel.com / Shutterstock / NTB/Scanpix.

Artikkel av: Stian Jacobsen
17. januar 2019 - 15.32

To minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen falt 0,39 prosent og står i 7.006,98 poeng, mens Dow Jones står i 24.116,83 poeng etter en nedgang på 0,37 prosent.

- De asiatiske børsene endte blandet torsdag, til tross for at flere store amerikanske selskaper leverte sterke resultater i går. Investorene (de asiatiske) er bekymret for kinesisk økonomi, som har vist flere svakhetstegn den senere tid. I natt tilførte for øvrig den kinesiske sentralbanken ekstra likviditet inn i banksystemet som en respons på de rådende forholdene, skriver analysesjef Roger Berntsen i dagens rapport fra Netfonds.

Makro

I uken som endte 12. januar, var antall førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA 213.000, en nedgang på 3.000 fra forrige ukes ureviderte tall på 216.000. Det viser statistikk fra det amerikanske arbeidsmarkedsdepartementet. 

På forhånd var det ifølge vår makrokalender ventet 220.000 førstegangssøkende. 

Fire-ukers glidende gjennomsnitt kom inn på 220.750, en nedgang på 1.000 fra uken før. 

Philly Fed

Philly Fed-indeksen landet på 17 poeng i januar, mot ventet 10 poeng ifølge vår makrokalender. 

Philadelphia Federal Index er en regional sentralbank-indeks som viser endring i bedriftsvekst. Undersøkelsen er et mål på regional produksjonsvekst. Når indeksen er over null, indikerer den produksjonsmessig vekst, og når den er under null, indikerer den sammentrekning.