Børs og finans

Amazon er verdens mest verdifulle selskap

Amazon inntok mandag for første gang posisjonen som verdens mest verdifulle børsnoterte selskap.

Foto: AP Photo/Richard Vogel

Foto: AP Photo/Richard Vogel

Artikkel av: NTB
8. januar 2019 - 06.09

Etter en oppgang på 3,4 prosent mandag, steg Amazons børsverdi til 816,4 mrd dollar, tilsvarende 7 milliarder kroner. Amazon passerte med det Microsoft. Til sammenligning er det norske oljefondet for tiden verdt rundt 8,25 billioner.

Amazon har opplevd en eventyrlig vekst etter å ha utviklet seg fra å være en nettbokhandel til å selge nær sagt alt mulig på nett, i tillegg til å bygge en egen strømmetjeneste og selge IT-tjenester i stor skala. På fem år er omsetningen mer enn tredoblet og lå i 2018 på 232,3 milliarder dollar.

Apple har lenge vært det selskapet i verden som hadde høyest markedsverdi, men falt fra tronen da aksjen stupte nylig. Selskapet har mistet flere hundre milliarder i børsverdi siden toppnoteringen i fjor, og varsel om svakere iPhone-salg i Kina bidro til at selskapet nå er på fjerdeplass, bak Amazon, Microsoft og Googles eierselskap Alphabet.

Også Amazon har falt betraktelig i verdi siden toppnoteringen på over 1 billion dollar i september i fjor.

(©NTB)