Børs og finans

Blandet stemning i Asia

Det er variert stemning på børsene i Asia. Investorene venter nå i spenning.

Foto: Behrouz MEHRI / AFP

Foto: Behrouz MEHRI / AFP

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
8. januar 2019 - 07.11

Det er blandet stemning i Asia tirsdag morgen.

I Japan klatrer Nikkei 0,99 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 0,55 prosent.

Shanghai Composite faller derimot 0,33 prosent, og CSI 300 er ned 0,28 prosent. Hang Seng i Hong Kong svekkes 0,08 prosent.

Kospi i Sør-Korea er ned 0,62 prosent, mens S&P/ASX 200-indeksen i Australia stiger 0,69 prosent og Straits Times er opp 0,37 prosent.

Investorene er nå spente på handelssamtalene mellom USA og Kina. Trump-administrasjonen har ifølge Bloomberg News uttrykt optimisme, og mener det er mulig å få til en "rimelig" avtale med Kina, som har sendt en av sine toppforhandlere til møtet.

Det er også avventende stemning i forkant av Donald Trumps TV-sendte tale tirsdag, og investorene vil ifølge Bloomberg trolig følge nøye med for å lete etter signaler på at de amerikanske myndighetenes shutdown snart kan være over.

Blant annet Fed-sjef Jerome Powells uttalelser fredag var med på å løfte stemningen både i Asia og på Wall Street mandag.

- Investorene er glade for å følge den positive utviklingen, men er fortsatt forsiktige etter de kraftige fallene vi har sett de siste ukene og månedene, sier Nick Twidale i Rakuten Securities Australia til Bloomberg News.

- Tradere er fortsatt svært oppmerksomme på de ulike geopolitiske faktorene, som i stor grad har påvirket markedsflyten de siste tolv månedene, fortsatt er relevante, påpeker han.