Børs og finans

Børsene faller i Japan

Og ellers er det blandet stemning i Asia.

Foto: REUTERS/Issei Kato/File Photo

Foto: REUTERS/Issei Kato/File Photo

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
10. januar 2019 - 07.20

Det er variert stemning på de asiatiske børsene torsdag morgen.

I Japan er Nikkei ned 1,38 prosent, mens den bredere Topix-indeksen svekkes 0,92 prosent.

Shanghai Composite i Kina stiger derimot 0,13 prosent, og CSI 300 er opp 0,36 prosent. Hang Seng i Hong Kong er opp 0,11 prosent.

I Sør-Korea faller Kospi tilbake 0,08 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia er opp 0,29 prosent, mens Straits Times i Singapore styrkes 0,51 prosent.

Bekymringer

Ifølge Bloomberg News tar investorene nå et steg tilbake for å vurdere situasjonen, i fravær av konkrete detaljer om handelsforhandlingene mellom USA og Kina. I tillegg tikket det i natt inn inflasjonstall fra Kina, som øker bekymringene for global vekst.

Globalt har det vært et rally på aksjemarkedene siden nyttår, men stemningen har ifølge Bloomberg News nå blitt mer lunken.

Onsdag offentliggjorde den amerikanske sentralbanken et møtereferat fra sentralbankens rentekomité (FOMC)

Her kom det frem at Fed ser på rentepolitikken fremover som «mindre tydelig», og det skal ha vært uenighet blant komité-medlemmene da beslutningen om å heve renten i desember ble vedtatt.

Fra å ha guidet fire rentehevinger for bare noen måneder siden, ble Feds formulering endret til «noen ytterligere gradvise hevinger», noe som må tolkes «duete».

Investorene er ifølge Bloomberg News også fortsatt bekymret for Donald Trumps shutdown i USA. Presidentene skal onsdag ha stormet ut fra et forhandlingsmøte, etter at han igjen mislyktes i å overbevise demokratene om å bruke 5,7 milliarder dollar på å bygge en grensemur