Børs og finans

Bred børsoppgang i Asia

De asiatiske børsene klatrer oppover fredag morgen.

Foto: Johannes EISELE / AFP

Foto: Johannes EISELE / AFP

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
11. januar 2019 - 06.58

I kjølvannet av positiv utvikling på Wall Street torsdag, er det bred oppgang på de asiatiske børsene fredag morgen.

I Japan klatrer Nikkei 0,93 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 0,46 prosent.

Shanghai Composite i Kina stiger 0,39 prosent, og CSI 300 er opp 0,38 prosent. Hang Seng i Hong Kong styrkes 0,23 prosent.

Kospi i Sør-Korea er opp 0,54 prosent, og Straits Times i Singapore klatrer 0,59 prosent. S&P/ASX 200-indeksen i Australia faller derimot 0,36 prosent.

USA og Kina

Investorene er ifølge Marketwatch noe beroliget av sentralbanksjef Jerome Powell, som under en debatt på Economic Club i Washington understreket at Fed vil være fleksible og tålmodige i rentesettingen, og at inflasjonen er under kontroll.

USAs handelsminister, Steven Mnuchin, meldte torsdag kveld at Kinas visestatsminister Liu He «mest sannsynlig» skal til Washington 30. og 31. januar for å fortsette handelssamtalene.

Ifølge Bloomberg News beroliger også dette investorene noe, men det er likevel fortsatt bekymringer for økonomisk vekst og inntjeningsutsikter.

- Markedet venter nå på å se om Feds nye retorikk, relatert til å trekke seg noe tilbake, blir et faktum, og om Fed på et eller annet tidspunkt tar en pause i rentehevingene. Det er egentlig det vi venter på for å kunne se en vedvarende oppgang i aksjemarkedene, sier Dan Skelly i Morgan Stanley til Bloomberg.