Børs og finans

Mye rødt i Asia

Foto: AFP PHOTO / GREG BAKER

Foto: AFP PHOTO / GREG BAKER

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
29. januar 2019 - 06.49

Det er mye rødt på børsene i Asia tirsdag morgen.

I Japan faller Nikkei 0,27 prosent, og den bredere Topix-indeksen er ned 0,18 prosent.

Shanghai Composite i Kina svekkes 0,16 prosent, mens CSI 300 er opp 0,24 prosent. Hang Seng i Hong Kong faller 0,27 prosent.

Kospi i Sør-Korea stiger derimot 0,02 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia er ned 0,53 prosent, og Straits Times i Singapore faller 0,48 prosent.

Bekymringer

Bakgrunnen for fallet er ifølge Bloomberg News økte bekymringer for at handelskrigen mellom USA og Kina nå slår inn på selskapenes inntjening.

Mandag kveld ble kjent at den kinesiske teknologigiganten Huawei, to datterselskap og finansdirektøren Meng Wanzhou tiltales for flere lovbrudd av USAs justisdepartement.

Børsene på Wall Street falt mandag etter blant annet svake tall fra Caterpillar og skuffende resultatvarsel fra Nvidia.

- Når du ser at de store selskapene legger frem svek inntjening eller ikke når opp til analytikernes forventninger, bekymrer det markedet fordi det bare bekrefter det man allerede har hørt fra makrosiden. Alle vet at den globale økonomien er avtagende, man bare venter på å se om bedriftenes inntjening bekrefter det, sier Dave Lafferty i Natixis Investment Managers til Bloomberg.

Delegasjon i USA

Natt til tirsdag ble det meldt at en kinesisk handelsdelegasjon ledet av visestatsminister Liu He har ankommet USA for fortsatte forhandlinger

Finansminister Steven Mnuchin sier ifølge NTB at Donald Trump skal møte den kinesiske handelsutsendingen i løpet av samtalene, som etter planen skal gjennomføres onsdag og torsdag.

Målet med samtalene er å komme fram til en avtale innen 1. mars for å unngå en kraftig økning av amerikansk toll og importavgifter.