An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Børs og finans

Norwegian-fly sitter fortsatt fast i Iran

Norwegian-flyet som måtte lande i Iran grunnet motorproblemer, har nå sittet fast i tre uker. USAs sanksjoner skal være årsaken til at reparasjonene tar tid.

Foto: Finansavisen

Foto: Finansavisen

Artikkel av: NTB
5. januar 2019 - 07.33

Flyet var i rute fra Dubai til Oslo hadde 192 passasjerer og kabinansatte om bord da det gjennomførte en «sikkerhetslanding» i Shiraz sørvest i Iran på grunn av motortrøbbel 14. desember.

Mens passasjerene kunne fly videre til Oslo dagen etter med et annet fly, har Norwegians Boeing 737 Max-fly blitt stående fast på iransk jord. Flyselskapets mekanikere arbeider fortsatt med reparasjoner, bekrefter Norwegian-talsmann Andras Hjørnholm overfor det franske nyhetsbyrået AFP.

– Sanksjonsfast

Ifølge Dagens Næringsliv og flynettsteder som airlive.net, er det de amerikanske sanksjonene mot Iran som skaper reparasjonsproblemene. De hindrer angivelig Norwegian i å fly inn reservedeler til Iran.

Hjørnholm nekter å kommentere disse opplysningene.

– Jeg kan bare si at vi arbeider langs flere spor med å få flyet tilbake på vingene, og akkurat nå venter vi på at teknikerne våre skal greie å reparere flyet og få det til å virke igjen, sier han.

Flyet var ifølge DN flunkende nytt og kostet 500 millioner kroner.

Kan skape reisetrøbbel

At flyet måtte nødlande i Iran kan potensielt skape problemer for passasjerene som var om bord dersom de har planer om å reise til USA i framtiden.

Siden 2015 har alle som har vært innom det USA regner som risikoland (Iran, Irak, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen) etter mars 2011 blitt ekskludert fra å søke reisevisum gjennom ESTA-ordningen europeere flest benytter seg av.

Bornholm bekrefter overfor AFP at passasjerene om bord i Norwegian-flyet offisielt besøkte Iran og tilbrakte natten på et hotell mellom 14. og 15. desember.

(©NTB)