Børs og finans

Økonomer verden over følger med på dagens nyheter

AP Photo/Richard Drew/NTB/Scanpix.

AP Photo/Richard Drew/NTB/Scanpix.

Artikkel av: Stian Jacobsen
15. januar 2019 - 15.32
An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.

To minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen lagt på seg 0,37 prosent og står i 6.931,16 poeng, mens Dow Jones står i 23.914,20 poeng etter en oppgang på beskjedne 0,02 prosent.

Denne ukens viktigste begivenhet er dagens avstemning i det britiske parlamentet om utmeldingsavtalen fra EU. Den skal etter planen gjennomføres rundt klokken 20.00 i kveld, etter at fem dager med debatt er avsluttet.

«Avstemningen var først planlagt i desember, men den gang valgte statsminister May å utsette prosessen til nyåret. Grunnen var at det lå an til at hun ville lide et klart nederlag i avstemningen. Hun ønsket derfor å gå en ekstrarunde med EU for å pynte på avtalen når det gjaldt den såkalte «backstop»-løsningen, som sikrer en fri grense mot Irland, i et håp om å kunne få avtalen vedtatt», forklarer seniorøkonom Knut A. Magnussen i DNB Markets i morgenrapporten.

Erik Johannes Bruce og Nick Pausgaard Fisker i Nordea Markets mener alt annet enn et nei ved kveldens britiske avstemming om Theresa Mays avtale vil være svært overraskende.

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.