An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Børs og finans

Strateg: De negative signalene vil kunne få frykten tilbake

Christian Lie. Foto: Danske Bank.

Christian Lie. Foto: Danske Bank.

Artikkel av: Stian Jacobsen
11. januar 2019 - 12.23

I skrivende stund står hovedindeksen på Oslo Børs i 842,44 poeng, opp 0,09 prosent. Det betyr at årets oppgang er på 5,38 prosent.

Seniorstrateg Christian Lie i Danske Bank Wealth Management sier til TDN Direkt at det blir en ekstra spennende kvartalssesong i USA.

- Kvartalssesongen blir avgjørende for om den optimismen vi ser i markedet nå vedvarer. Inntjeningsestimatene har blitt kraftig nedjustert, dette i kjølevannet av tredjekvartalsrapporteringen hvor flere selskaper begynte å skrive om økende bekymringer rundt konsekvensene av handelskrigen, sier strategen til TDN Direkt.

Lie har tatt en titt på i ISM-indeksene, både for industri- og servicesektoren, og konkluderer med at det er et stemningsskifte på gang i amerikansk næringsliv.

- Denne kvartalssesongen blir guidingen spesielt viktig. ISM-indeksene er gjort opp av mennesker som blir påvirket av forventninger, og ser vi at bekymringene som er knyttet til finansmarkedene gir ringvirkninger inn i næringslivet kan dette bli en selvforsterkende effekt. Bekrefter guidingen de negative signalene i blant annet ISM, vil det kunne bidra til at vekstfrykten kommer tilbake i markedet, avslutter Lie.