Børs og finans

Ny jobb etter en uke

Torbjørn Kjus går inn som sjeføkonom hos Røkke

Tidlig forrige uke ble det kjent Kjus sluttet i Vistin Trading-stillingen, da han ifølge meldingen ville forfølge andre interesser.

Foto: Christer Teigen / Finansavisen.

Foto: Christer Teigen / Finansavisen.

Artikkel av: Nicolai C. Steckmest Sivertsen
11. januar 2019 - 11.03

Kjell Inge Røkkes Aker har rekruttert Torbjørn Kjus (48) som sjeføkonom i selskapet, fra og med 30. januar, 2019. 

Det skriver Aker i en pressemelding fredag. 

Kjus kommer fra stillingen som Asset Manager i Øystein Stray Spetalens Vistin Trading, men er bedre kjent for å ha jobbet som DNB Markets ledende oljeanalytiker i nesten 11 år fram til sommeren 2018. Han har 18 års erfaring med å analysere globale energimarkeder, både fra industrien (Norsk Hydro og BP) og fra finanssektoren.

Norges beste analytiker

Tidlig forrige uke ble det kjent at Kjus sluttet i Vistin Trading-stillingen, da han ifølge pressemeldingen ville forfølge andre interesser. I en SMS til Finansavisen skrev Kjus at oppstarten av selskapet hadde vært mer krevende enn ventet.

«Både oljemarkedet og de andre energimarkedene har de siste måneder vært meget turbulente og gjort det vanskelig for oppstarten av et nytt trading-selskap», skrev Kjus, og innrømmet at selskapets posisjoner har fått merke den kraftige uroen som har herjet oljemarkedet de siste månedene.

Dagen etter Vistin-exiten ble det kjent at Kjus og tidligere DNB Markets-kollega Kenneth Tveters oljetrading medførte et foreløpig tap på over 100 millioner kroner for Vistin

«De posisjonene vi har tatt i markedet priser ikke før ute i 2020, men er likevel blitt negativt påvirket av turbulensen vi har sett i oljemarkedet i høst. Dette har gjort det vanskelig mhp videre utvikling av selskapet. Jeg vil nå se meg om etter noe annet å gjøre fremover», skrev han.

Kjus ble av Kapital kåret til Norges beste analytiker i 2018, uavhengig av sektor. Innen olje og energi har han blitt kåret til den beste i fire år på rad.

Kjus er utdannet fra Norges Handelshøyskole i Bergen og har en MBA i regnskap og revisjon.