Børs og finans

Venter investeringer på 3,9 mrd. i 2019

- Forward flow-pipelinjen forblir sterk, spesielt i de nordiske landene, skriver selskapet i presentasjonen. 

Foto: REUTERS/Ints Kalnins

Foto: REUTERS/Ints Kalnins

Artikkel av: Nicolai C. Steckmest Sivertsen
10. januar 2019 - 09.11

Det John Fredriksen-kontrollerte selskapet Axactor venter totale porteføljeinvesteringer mellom 350 og 400 millioner euro, tilsvarende henholdsvis 3,4 og 3,9 milliarder kroner, i 2019. 

Det fremkommer av en presentasjon fra selskapet. 

Kontraktfestede investeringer ventes til om lag 258 millioner euro, med vesentlige forward flow-kontrakter signert i 2018 i Finland, Tyskland, Italia, Norge og Sverige. 

Nye signerte kontrakter med oppstart i første kvartal 2019 vil øke det månedlige volumet til rundt 25 millioner euro. Nivået vil senkes da noen kontrakter utgår i tredje og fjerde kvartal, men de vil potensielt kunne fornyes, skriver selskapet.

- Forward flow-pipelinjen forblir sterk, spesielt i de nordiske landene, skriver selskapet i presentasjonen. 

Selskapet venter volumøkning i misligholdte lån og tredjepartskontrakter, samtidig som de venter en økning i internrenten. 

- Internrenten vil fortsette å øke grunnet tilbud- og etterspørselsubalanser, fortsetter selskapet. 

Selskapet skriver at de vil fortsette å fokusere på carve-out transaksjoner i Spania, mens Italia vokser.  Konsolideringstrenden vil trolig fortsette, etter det «korte avbrekket» i 2018, og spår at finansieringssituasjonen vil være på agendaen til alle spillerne i industrien. 

John Fredriksen, gjennom Geveran Trading, er største aksjonær i Axactor, med 34,4 millioner aksjer, tilsvarende 22,2 prosent eierskap. Torstein Tvenge og Johan Andresen, gjennom Ferd, er også vesentlige aksjonærer i selskapet. 

Kort tid etter åpning på Oslo Børs stiger Axactor-aksjen 0,3 prosent til 19,3 kroner, ned 33,72 prosent på ett år.