Børs og finans

Pareto ser oppside på 65 prosent

Gassrederi brukte titalls millioner på forsvar mot oppkjøpsforsøk

Selv om resultatet til Dorian LPG endte godt i minus etter store juridiske kostnader, er Pareto sterke i troen på markedet fremover, og beholder sin kjøpsanbefaling. 

Dorian LPG-skipet Challenger. Foto: Hentet fra rederiets hjemmesider.

Dorian LPG-skipet Challenger. Foto: Hentet fra rederiets hjemmesider.

Artikkel av: Are  Strandli
5. februar 2019 - 16.11

Gassrederiet Dorian LPG la mandag frem sin resultatrapport for tredje kvartal som avslørte at rederiet oppnådde de høyeste spotratene på nesten tre år. 

Resultatet endte imidlertid på minus 6,2 millioner dollar.

Justert for urealiserte tap på derivater ble resultatet likevel rapportert til 0,5 millioner dollar.

I tillegg til svakere flåteutnyttelse, ble Dorian også tynget av betydelige kostnader relatert til oppkjøpsforsøket fra BW Group. Disse beløp seg til 7,8 millioner dollar, eller om lag 66 millioner kroner. 

- Selv om det ikke resulterer i estimatendringer er det positivt å se fortsatt solide kommersielle prestasjoner mens vi avventer et mer bærekraftig markedsoppsving fra andre halvår i år, skriver Pareto Securities i en oppdatering.

Meglerhuset anslår Dorians NAV (net asset value. journ.anm.) til 10,4 dollar.

- (...) og med den mest moderne flåten vil selskapet definitivt være klar for oppsvinget. Med rater rundt opex på det svakeste tidspunktet i VLGC-sesongen tror vi bildet kan endre seg dramatisk over i løpet av de kommende måndene, skriver Pareto.

Meglerhuset opprettholder en kjøpsanbefaling og setter et kursmål på 9,4 dollar pr. aksje, ned fra tidligere 9,9 dollar. 

Det tilsvarer en oppside på 65 prosent. 

Les også:  BW LPG trekker tilbake fusjonsforslag