Børs og finans

- Jeg tror vi kan finansieres oss på bedre vilkår i fremtiden

DNO må betale høy pris for investeringer i Kurdistan. 

Bijan Mossavar-Rahmani og Bjørn Dale, hhv. styreleder og toppsjef i DNO per 12/12 2018. Foto: Christer Teigen/Finansavisen.

Bijan Mossavar-Rahmani og Bjørn Dale, hhv. styreleder og toppsjef i DNO per 12/12 2018. Foto: Christer Teigen/Finansavisen.

Artikkel av: Rune Tryti
27. februar 2019 - 13.41

DNO erkjenner at de har en lavere markedsverdi enn norske aktører, da det prises inn en risiko for deres investeringer i Kurdistan. Ettersom DNO satser tyngre i Norge og har 90 lisenser på norsk sokkel, mener styreleder Bijan Mossavar-Rahman i DNO at forskjellen i markedsverdi vil utlignes over tid. Det sa han under Sparebank 1 Markets' Energy Conference onsdag, melder TDN Direkt.

Videre mener styrelederen at selskapets obligasjonslån er gjennomført til en høy kostnad, og tror DNO vil kunne hente penger på bedre vilkår ettersom selskapet blir mer diversifisert. 

-Vi har lykkes med å hente penger i obligasjonsmarkedet, men til en høy kostnad. Sist obligasjon vi utstedte måtte vi ut med en kupong på 8,75 prosent. Jeg tror vi kan finansiere oss på bedre vilkår i fremtiden, sier han, ifølge TDN Direkt.

DNO-aksjen er i skrivende stund opp 1,04 prosent til 18,545 kroner på Oslo Børs. Det siste året er aksjen opp hele 80 prosent.