An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Børs og finans

Moderne boreskip skal skrotes

Kontraktene renner inn for riggkjempene

Diamond Offshore og Transocean kan begge melde om massivt med nytt arbeid mandag. Sistnevnte skal i tillegg skrote et svært moderne boreskip. 

Transocean Arctic. Foto: Wintershall Norge.

Transocean Arctic. Foto: Wintershall Norge.

Artikkel av: Are  Strandli
11. februar 2019 - 13.27

Diamond Offshore kan mandag melde om nye kontrakter til fire rigger; «Ocean Valiant», «Ocean Apex», «Ocean Onyx» og «Ocean Monarch».

«Ocean Valiant» har blitt tildelt en kontrakt av Shell på britisk sektor som har ventet oppstart i slutten av desember 2019 og varer til sent mars 2021.

 Beach i Australia. Kontrakten som starter i januar 2020 inkluderer også opsjoner på ytterligere fem brønner.

«Ocean Apex» har fått en énbrønns-kontrakt med Shell i Australia som starter i august i år, mens «Ocean Monarch» skal jobbe for ExxonMobil i samme land på en kontrakt som inkluderer fem brønner pluss opsjon på ytterligere én brønn.

Vil skrote åtte år gammel rigg

Transocean opplyser i sin rapport at riggkjempen har økt ordrereserven md 907 millioner dollar til totalt 12,2 milliarder dollar siden sin siste rapport.

Det inkluderer den femårige avtalen som ble signert med Chevron i starten av januar for et av selskapets nybygde boreskip, og har en verdi på 830 millioner dollar.

Andre nye kontrakter inkluderer en firebrønnskontrakt utenfor Australia for det 2010-bygde boreskipet «Dhirubhai Deepwater KG2» som også inkluderer en opsjon på ytterligere fire brønner.

Videre har «Leiv Eriksson» fra 2001, fått nok en brønn i Norskehavet etter utøvelsen av en opsjon. Denne riggen er leid inn av Lundin.  

1987-bygde «Transocean Arctic» skal bore ytterligere to brønner i Norskehavet etter utøvelse av opsjoner, i tillegg til at riggen har fått en tobrønns-kontrakt med en annen kunde samme sted. 

Et annet 2010-bygd boreskip, «Discoverer India», har fått to nye brønner utenfor Elfenbenskysten etter utøvelse av opsjoner, mens «Transocean 712», en semirigg fra 1983, av samme grunn har fått nok en brønn i den britiske delen av Nordsjøen. 

I tillegg til kontraktsforlengelsene opplyses det at intensjonen er å skrape«Ocean Rig Paros». Det 2011-bygde boreskipet klassifiseres som eiendel for salg. 

Ensco-kontrakt

Også det amerikanske riggselskapet Ensco har fått en ny kontakt mandag.

Jadestone Energy som har hovedkontor i Singapore har hyret inn den oppjekkbare boreriggen «Ensco 107» for arbeid utenfor kysten av Australia. 

Kontrakten er for boring av én brønn med oppstart i mars 2019 og en ventet varighet på 34 dager.

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.