Børs og finans

Hendelsene det er verdt å følge med på

Kjetil Olsen og Nick Pausgaard Fisker om dagens viktigste.

Kjetil Olsen sjeføkonom i Nordea Markets - Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Kjetil Olsen sjeføkonom i Nordea Markets - Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
26. mars 2019 - 07.59

Amerikanske børser endte nær uendret i går etter å ha falt mye på fredag. I dag indikerer futuresmarkedet en liten oppgang.

Også i Asia er stemningen bedre med sterk oppgang i Japan og stort sett oppgang også ellers. I Kina fortsetter imidlertid aksjefallet.

Les også: Tokyo-børsen fyker opp

«Lange amerikanske renter var på det meste ned seks basispunkter i går og under 2,40 prosent, men kom opp mot slutten av dagen og endte nære uendret på 2,43 prosent», skriver økonomene Kjetil Olsen og Nick Pausgaard Fisker i Nordea Markets’ morgenrapport.

Oljeprisen er opp fra i går morges og er igjen over 67 dollar fatet. EURNOK er ned et par øre, og noteres i skrivende stund til 9,65.

Amerikanske nøkkeltall 

I dag får vi tall for den amerikanske boligbyggingen i februar. Konsensus er for 1,21 millioner nye boliger, 20.000 under nivået i januar.

«Boligbyggingen falt mot slutten av 2018 og bidro til økt frykt for utviklingen i boligmarkedet i amerikansk økonomi, men økte en god del i januar, noe som reverserte en del av fallet», heter det fra Olsen og Pausgaard Fisker.

«De amerikanske langsiktige rentene er falt mye i det siste, det bør bety lettere finansieringsvilkår og understøtte boligmarkedet», fortsetter duoen. 

Vi får også tall for den amerikanske forbrukertilliten. Konsensus venter marginal økning til 132,5 i mars.

«Forbrukertilliten er fortsatt nær de høyeste nivåene i denne sykelen og blant de høyeste i indikatorens 50-årige historie. Vi har fortsatt tro på at forbrukertilliten forblir på brukbare nivåer, reallønnsveksten er god og sysselsettingen stiger fortsatt bra». 

FOMC-medlemmer taler

I tillegg taler en rekke av FOMC-medlemmene i dag. Daly (nøytral, stemmerett), Evans (nøytral, stemmerett), Rosengren (haukete, stemmerett) og Harker (duete, ikke-stemmerett).