Børs og finans

Visma blar opp for selskap

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Artikkel av: John Inge Seljehaug
14. mars 2019 - 11.00

Visma kjøper konsulentselskapet Avento, som spesialiserer seg IT-rådgivning, systemutvikling, Business Intelligence og digital markedsføring, ifølge en melding.

Visma begrunner oppkjøpet med behov for økende digitalisering, og stor etterspørsel etter kompetanse som kan hjelpe med digitaliseringsprosjekter.

- Vi har lenge sett etter noen som kan utfylle og forsterke oss både faglig og geografisk, og med Avento får vi begge deler. Avento har kunder over hele landet og har en spesielt sterk posisjon på Nordvestlandet. Avento er blant annet sterke innenfor maritim og marin næring, og de har utviklet noen spennende løsninger som vi mener har et betydelig potensiale i markedet, sier Vidar Evensen, administrerende direktør i Visma Consulting.

Avento er Microsoft Gold Partner, og har 61 ansatte. 

- Sammen med 85 ansatte innenfor Microsoft-teknologi i Visma Consulting blir de to selskapene en betydelig aktør i det norske markedet. Selskapene ser synergier innenfor både systemutvikling, Business Intelligence og web- og netthandelsløsninger, heter det i meldingen.