Børs og finans

Det viktigste nøkkeltallet i dag

Økonomene i Nordea Markets og DNB Markets spår indeksen til fortsatt høyt nivå.

Megler i aksjon på Wall Street. Foto: AP Photo/Richard Drew

Megler i aksjon på Wall Street. Foto: AP Photo/Richard Drew

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
3. april 2019 - 09.17

Det viktigste nøkkeltallet i dag er ifølge Lars Mouland i Nordea Markets den amerikanske ISM-indikatoren for bedrifter utenom industrien.

«Denne ventes å falle til 58 i mars fra 59,7 i februar, noe som fortsatt er svært høye nivåer og indikerer meget god vekst i tjenestesektoren. Tjenester utgjør det største bidraget til amerikansk økonomi og er i mye høyere grad preget av innenlandske forhold enn industrien», heter det fra Mouland i morgenrapporten.

Fra USA får vi også jobbindikatoren fra ADP som tidvis gir en god pekepinn på payrolls som kommer fredag. I tillegg er det en rekke taler fra medlemmer av den amerikanske sentralbanken.

Les også: Ekspertene spår boligprisene

DNB Markets venter ISM inn på 58,5.

«Selv om det blir en slik nedgang, vil indeksen fortsatt være på et høyt nivå», skriver Kyrre Aamdal i morgenrapporten.

Han peker på at veksten i amerikanske økonomi i fjor og i år ble forsterket av skattelettelser og offentlige utgiftsøkninger, der det sistnevnte nok får større betydning i år enn i fjor.

«En viss avdemping av veksten, som følge av svakere vekst internasjonalt er likevel å regne med, og det er rimelig at nøkkeltallene som ISM-indeksene vil gjenspeile dette. Så langt er det lite som tyder på at det er en egendrevet oppbremsing i amerikansk økonomi», skriver Aamdal.