Børs og finans

Gullprisen kan snart bikke 1.400 dollar

Artikkel av: Martine Holøien
19. april 2019 - 12.31

Gullprisen er klar til å bevege seg oppover senere i år, drevet av Federal Reserves mindre aggressive holdning til rentenivået og langvarig global usikkerhet, sier ekspert Martin Huxley, ifølge CNBC.

Sentralbanker har ifølge nyhetsbyrået kjøpt gull på nivåer som ikke er sett på 50 år. Bekymringer over den globale økonomien og geopolitiske problemstillinger, inkludert handelskrigen mellom USA og Kina, har gitt usikkerhet, noe som ofte er til fordel for gull som anses som en tryggere havn.

Gullprisen har i stor grad ligget på 1.217-1.330 dollar, ifølge Huxley.

Gullprisen er nå opp 0,30 prosent til 1.265,77 dollar.

-Jeg tror at vi forventer at gull fortsetter å ligge innenfor det området i de kommende månedene. Men i løpet av andre halvdel av året regner vi med at den skal høyere opp, og potensielt kan den teste 1.400 mot slutten av året, sier Huxley, ifølge CNBC.