An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Børs og finans

Nordea: Dette er dagens viktigste tall

Nordea Markets - Foto: Finansavisen

Nordea Markets - Foto: Finansavisen

Artikkel av: John Inge Seljehaug
24. april 2019 - 09.01

- Det var tydelige tegn til profittsikring i norske kroner i går. På tross av betydelig høyere oljepris over påsken, svekket kronen seg 5 øre og handler nå 9.62 mot Euro. Det hjalp heller ikke at oljeprisen falt noe tilbake til 74.1 dollar pr fat etter høyere lagertall for råolje i USA. 

Det skriver Lars Mouland i morgenrapporten til Nordea Markets onsdag. 

Gårsdagen var preget av både kvartalstall og børsrekord, hvor både S&P 500 og Nasdaq Composite endte på ny toppnotering. Twitter på sin side slo knock out på alle etter å levert sterke tall og steg hele 15,6 prosent. 

- Bedre selskapsrapporter for flere amerikanske selskap løftet S&P nesten 1 prosent til all-time high i går. Bl.a. steg Twitter 16 prosent etter gode resultater. Inntjeningsestimatene har generelt blitt kuttet kraftig siden i høst, mens det foreløpig er få tegn til at svakheten i den globale industrisykelen har slått nevneverdig inn på den innenlandske amerikanske aktiviteten. Utsikter til mindre stimuli fra kinesiske mynigheter gjorde imidlertid at euforien ikke fortsatte over natten og børsene i Asia er ned, skriver meglerhuset.

Onsdag er det den tyske Ifo-indelsen som er viktigste makrobarometer, fremholder meglerhuset.

- Tysk økonomi har blitt hardt rammet av lavere aktivitet i industrien globalt bl.a. som følge av uro for handelskrig, Brexit og innstramming i kinesisk kredittpraksis. I tillegg har strengere utslippskrav til bilen satt kraftige spor i tysk bilindustri. Det er gryende tegn til bedring i Kina, men det er fortsatt usikkert om bunnen er nådd for Tyskland. I dagens stemningsbarometer er forventningsbiten ventet å stige noe fra 95,6 til 96,1, mens indikatoren som måler nåsituasjonen er ventet å fortsatt falle noe fra 103,8 til 103,5.