Børs og finans

Oljefondet utvider på Manhattan

Forlenger eierskapsavtale i hippt område i New York, og inngår avtale om kjøp av andeler i to nye eiendommer som skal oppføres.

Manhattan skyline, inkludert One World Trade Center og Brooklyn Bridge, i New York. AP Photo/Mark Lennihan

Manhattan skyline, inkludert One World Trade Center og Brooklyn Bridge, i New York. AP Photo/Mark Lennihan

Artikkel av: Are  Strandli
17. april 2019 - 18.48

Oljefondet har sammen med sine partnere, Trinity Church Wall Street og Hines, forlenget eierskapsavtalen i Hudson Square-porteføljen på Mahattan i New York til en varighet på 99 år. Før forlengelsen gjensto det 72 år.

Det fremgår av en melding onsdag.

Fondet betaler rundt 98 millioner dollar, eller om lag 831 millioner kroner, for den utvidede eierandelen i porteføljen, opplyses det.

Partnerskapet med Trinity Wall Street ble dannet i 2015,og Hines kom inn som eiendomsforvalter sommeren 2016. Sistnevnte fikk en andel på én prosent.

Etter en rekke utvidelser består porteføljen nå av 12 eiendommer i Hudson Square-området som i New York Times nylig ble omtalt som en liten, skjult juvel.

Som en del av transaksjonen har Oljefondet i tillegg inngått avtaler om å kjøpe en eierandel på 48 prosent i to nye eiendommer som skal oppføres.

Kjøpet vil gjennomføres etter at eiendommene er oppført.

De nye eiendommene vil ligge ved siden av to eksisterende eiendommer i porteføljen, på 561 Greenwich Street og 92 Avenue of the Americas.

Det er Trinity Church Wall Street som nå eier eiendommene. Planen er å utvikle rundt 26 000 kvadratmeter med kontor- og handelslokaler.