Børs og finans

Styreleder fikk 1,5 millioner for å si ja til jobben

Norwegian dobler honoraret til den nye styrelederen.

Boeing 787. Foto: Norwegian.

Boeing 787. Foto: Norwegian.

Artikkel av: Martine Holøien
16. april 2019 - 11.03

Mandag kom meldingen om at Norwegian innstiller Niels Smedegaard som ny styreleder. Smedegaard kommer fra stillingen som konsernsjef i DFDS.

Som ny styreleder i Norwegian vil Niels Smedegaard motta et årlig honorar på én million kroner, hvorav halvparten kontant og halvparten i aksjer, ifølge innkallingen til selskapets generalforsamling. Beløpet er en dobling fra honoraret til avtroppende styreleder Bjørn Kise, som mottok 500.000 kroner årlig, skriver DN. 

I tillegg mottar Smedegaard ifølge avisen en engangssum på 1,5 millioner kroner, en såkalt «sign-on fee», i Norwegian-aksjer ved å påta seg vervet som styreleder. Det tilsvarer 37.500 aksjer gitt dagens Norwegiankurs på 40 kroner per aksje.

«I tillegg til det årlige honoraret, vil styreleder motta et signeringsbeløp på 1.500.000 kroner i aksjer i selskapet, som vil bli besluttet av generalforsamlingen i 2019 og utstedt basert på markedsprisen øyeblikkelig i forkant», heter det i innkallingen.