An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Børs og finans

- Vil få en mer selvstendig rolle som del av Euronext

Slaget om Oslo Børs VPS er ennå ikke avgjort. Euronext og Nasdaq er fortsatt ikke enige om hvem som vil være den beste eieren for den norske børsen.

Tom Vidar Rygh. Foto: Iván Kverme/Finansavisen.

Tom Vidar Rygh. Foto: Iván Kverme/Finansavisen.

Artikkel av: Martine Holøien
6. april 2019 - 09.35

Denne uken presenterte Euronext Tom Vidar Rygh (60) som kandidat til styret i Oslo Børs. Rygh var selv styreleder ved Oslo Børs på 90-tallet, skriver DN.

- Jeg har sans for Euronexts argumentasjon om at Oslo Børs vil bli en større økonomisk enhet i Euronext-systemet. I Nasdaq ville Børsen ha blitt en veldig liten del av totalen, sier Rygh til DN.

Ifølge Euronext-sjef Stéphane Boujnah vil omsetningen til Oslo Børs utgjøre rundt 15 prosent av inntektene til Euronext, mens for Nasdaq-systemet vil den kun utgjøre tre–fire prosent av totalomsetningen. Boujnah har også ifølge avisen lagt vekt på at Euronext vil gjøre Oslo til senter for børsgruppens nordiske satsing.

- Jeg tror Oslo Børs vil få en mer selvstendig rolle som del av Euronext, sier Rygh til avisen.

Nasdaq kjemper i samarbeid med styret i Oslo Børs for at myndighetene skal kreve at en kjøper må ha med seg minst to tredjedeler av aksjonærene. Dette håper de at vil diskvalifisere Euronext, skriver avisen.

- Jeg skjønner ikke hvor dette kravet kommer fra. De eksisterende reglene er gode nok, og her holder det med et enkelt flertall, sier Rygh til avisen.