Børs og finans

Lei av å sitte på sidelinjen – har kjøpt aksjer

Mads Johannesen. Foto: Nordnet.

Mads Johannesen. Foto: Nordnet.

Artikkel av: Stian Jacobsen
8. mai 2019 - 14.10

Stadig flere får øynene opp for ESG-selskaper (Environmental, Social and Governance), altså aktører som velger å ta miljømessig, sosialt og forretningsetisk ansvar.

Investeringsøkonom Mads Johannesen i Nordnet kan fortelle at nettmegleren ser økt interesse rundt ESG-selskaper og «grønne» investeringer.

- Dette i kombinasjon med at stadig flere fondsforvaltere kaster ut miljøfiendtlige selskaper fra sine porteføljer, har bidratt til ytterligere kursoppgang for mange av disse aksjene, sier Johannesen til Hegnar.no.

Nordnets kunder har i lang tid hatt stor tro på fornybare selskaper, der en absolutte ledestjernen har vært Nel.

Tidligere i dag la selskapet frem sine kvartalstall. Her kunne vi lese at Nel fikk et resultat etter skatt på minus 51,3 millioner kroner i 1. kvartal 2019, mot minus 30,1 millioner kroner i samme periode i fjor. Driftsinntektene beløp seg til 122,4 millioner kroner, sammenlignet med 112,5 millioner kroner i 1. kvartal 2018.

Aksjen stiger hele 13,50 prosent til 8,49 kroner.

Johannesen forteller at han er lei av å sitte på sidelinjen.

- Jeg har selv sittet på sidelinjen lenge og sett disse aksjene stige i verdi, men kastet meg inn i Hexagon Composites for noen uker siden. Det har jeg foreløpig ikke angret på, sier Johannesen til Hegnar.no.

- Hvor mye har du investert i Hexagon?

- Jeg har 1.600 aksjer i Hexagon. Kjøpte på 38 kroner, forteller investeringsøkonomen. Han la altså 60.800 kroner på bordet for aksjene.

I skrivende stund omsettes Hexagon for 42,30 kroner, opp 4,70 prosent. Det betyr at aksjen er opp 16,21 prosent den siste måneden mens den har lagt på seg 73,01 prosent hittil i år.