Børs og finans

De norske aksjene i USA og Canada

Slik gikk det med de norske aksjene i USA og Canada torsdag kveld.

Foto: Don Emmert / AFP

Foto: Don Emmert / AFP

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
14. juni 2019 - 07.29

Pilene pekte oppover for de toneangivende indeksene i USA torsdag. Dow Jones klatret 0,39 prosent, og S&P 500 og teknologitunge Nasdaq Composite la på seg henholdsvis 0,41 og 0,57 prosent.

Utvikling kom i kjølvannet av at to oljetankere, deriblant Fronlines Front Altair, ble angrepet i Omanbukta torsdag morgen norsk tid. Torsdag kveld var Trump-administrasjonen ute å la skylden for angrepet på Iran.

- Iran går til angrep fordi regimet ønsker vårt vellykkede press mot landet fjernet. Ingen økonomiske sanksjoner rettferdiggjør Irans angrep på uskyldige sivile, ødeleggelsen for oljemarkedet og atommotivert utpressing, sa utenriksminister Mike Pompeo på en pressekonferanse i Washington D.C torsdag kveld.