Eiendom

Ivar eier 20.000 leiligheter - tjente 3,1 milliarder kroner

Nå vurderer Ivar Tollefsen å kjøpe eiendom for fem milliarder kroner.

Ivar Tollefsen. Foto: Ivan Kverme, Finansavisen.

Ivar Tollefsen. Foto: Ivan Kverme, Finansavisen.

Artikkel av: Stian Jacobsen / Redaksjonen
9. august 2016 - 10.44

- For noen måneder siden ville jeg sagt at det skal godt gjøres å kopiere 2015, men med 1,3 milliarder kroner i verdivekst på våre 4.000 leiligheter i Norge hittil i år, og god verdiutvikling i Sverige og Danmark, lave renter, god drift og fortsatt svak krone, ser det for øyeblikket bra ut også for 2016, sier eiendomsinvestor Ivar Tollefsen til Finansavisen.

Han har samlet sin virksomhet i Fredensborg-konsernet, og beskriver 2015 nøkternt nok som «et godt år». Året overgår alt eiendomsselskapet tidligere har levert; konsernet satt igjen med en bunnlinje på 2,6 milliarder kroner. Totalresultatet endte på 3,1 milliarder kroner.

Investoren forteller Finansavisen at suksessoppskriften har vært god drift med tilnærmet null ledighet, lave renter, gode kjøp og god verdivekst.

Etter salg av en eiendomsportefølje sitter Fredensborg på drøyt tre milliarder kroner i kontanter.

- Cirka to milliarder skal etter planen reinvesteres i tiden fremover, som innebærer eiendomskjøp for rundt fem milliarder kroner med en belåning på 60 prosent. Dette er et spennende og viktig fokus for hele transaksjonsteamet, sier investoren til Finansavisen.

Konsernet eier 20.000 leiligheter i Norge, Sverige og Danmark. Tollefsen beskriver leiemarkedet som godt i alle tre land, og slik mener han det ser ut til å forbli i overskuelig fremtid. Å gjøre gode kjøp er imidlertid mer krevende.

Finansavisen kan fortelle at Tollefsen har unnet seg et utbytte på 120 millioner kroner etter fjoråret - et år da stort sett alle piler pekte oppover for Fredensborg-konsernet.

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.