Eiendom

- Vi er glade til sinns alle mann

Men det er for tidlig å friskmelde boligmarkeder i Sandnes og Stavanger.

Stavanger. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.

Stavanger. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.

Artikkel av: Eline Hvamstad
4. februar 2017 - 08.42

– Vi er glade til sinns, alle mann alle. Vi kan på langt nær friskmelde markedet ennå, men vi opplever at flere som har ventet med å selge nå begynner å komme på banen, sier Lars Sigve Berg, daglig leder ved DNB Eiendom i Sandnes til DN. 

I går kom den landsomfattende bruktboligprisstatistikken som er utarbeidet av Eiendomsverdi for Eiendom Norge, og boligpristallene for januar viste oppgang i boligprisene på 2,1 prosent både i Sandnes og Stavanger sammenlignet med desember i fjor. 

– Et positivt tegn. Dette vitner om at det verste er bak oss i Stavanger også, sier sjeføkonom Kjetil Olsen i Nordea Markets til DN.

Avisen peker på at de gjennomsnittlige boligprisene i Stavanger og Sandnes er riktignok henholdsvis 2,8 og 1,4 prosent lavere enn i januar 2016, men det er optimisme å spore fylket som er hardest rammet av oljesmellen.