Eiendom
Dette produktet har ingen tilknytning til redaksjonene i Hegnar Media.
Hegnar Agenda
Annonsørinnhold

Les dette før du bestiller en hytte

Tidligere har vi skrevet om 5 viktige ting du må huske når du bygger hytte. Men hva nå, når du bestiller en hytte og skreddersyr denne til dine ønsker og behov. Hva må du som kunde ta ansvar for? 

Er du klar over hva som er ditt ansvar hvis du skal sette opp en hytte?

4. juli 2017 - 11.26

(ANNONSØRINNHOLD)

I ti år har MWC bygget hytter til fornøyde kunder over hele landet. Prosessen fra start til mål kan være kronglete. Valg av leverandør er avgjørende for hvordan din prosess blir. MWC skriver èn kontrakt på komplett leveranse fra planert tomt til hytta står ferdig med torv på taket. Hytten overleveres klar for bruk uten egeninnsats. Gjerne med senger og andre tilpassede møbler. 

- Vi har en enkel ansvarsfordeling med kundene våre. Vi prosjekterer, organiserer og leverer. Kundene våre må kjøpe tomt, velge hytte og ta valg på eksteriør og interiør. Hyttene overleveres komplett og klar til bruk. Det er ikke uvanlig at kunder møter opp på overtagelse med dagligvarene i hendene, sier salgssjef i MWC Arne Langeland.

Hyttene overleveres komplett og klar til bruk. Det er ikke uvanlig at kunder møter opp på overtagelse med dagligvarene i hendene

Når du tar kontakt med MWC vil du få en fast kontaktperson som følger deg igjennom hele prosessen, fra tegnebrettet til overlevering av hytta. MWC har dedikerte selgere som spesialiserer seg på de ulike destinasjonene. Dette gjør at du som kunde kan få profesjonell veiledning gjennom hele prosessen.

Les reguleringsbestemmelsene for tomten nøye!

Med alle tomter følger det et sett med bestemmelser, som oftest en reguleringsplan. Reguleringsplanen setter rammene for hva du kan bygge og gir deg nyttig informasjon om blant annet utnyttelsesgrad (hvor stor hytte du kan bygge), høyde og type hytte som kan bygges. 

- Vi opplever jevnlig at kunder kjøper tomt uten å lese reguleringsbestemmelsene nøye. Da kan du ende opp med drømmetomten, men ikke nødvendigvis den hytten du hadde drømt om. Snakk med MWC før du kjøper tomt, så kan vi komme med eksempler på hytter som passer på din tomt, forklarer Langeland.

Ta kontakt med MWC her for mer informasjon!

Arkitekttegnet hytte eller standardhytte?

Tegne hytte selv, eller kjøpe standardhytte? De fleste starter nok med å se på de ulike hyttekatalogene, og bygger preferanser basert på dette. Veien videre variere nok i stor grad. MWC har på lik linje med andre hytteleverandører en hyttekatalog med mange spennende hyttemodeller. Likevel leverer de ikke en eneste standard hytte. Selv om utgangspunktet for de fleste hyttene som bygges er en hytte fra katalogen. 

Her ser du et eksempel på en standardhytte fra MWC.

- Vi ser at når kundene får muligheten til å tilpasse hytten akkurat som de ønsker, så gjør de det. I tillegg er det mange som kommer med arkitekttegninger eller skisser av drømmehytta. Vi har spesialisert oss på å levere det kunden ønsker, sier han.

Når hytten er ferdig tegnet må den plasseres på tomten. Alle tomter er ulike, så for å sikre den beste plasseringen bør du som kunde ta aktiv del i denne prosessen. Det er kundes ansvar å sikre ønsket plassering av hytta på tomt. MWC vil sikre at den er innenfor gjeldende bestemmelser. 

Her kan du se flere forslag på hytter!

Husk at gravearbeidene kan ta lengre tid enn først antatt!

Godkjent byggesøknad er en milepæl for alle som skal bygge hytte. MWC tar seg av nabovarsling og byggesøknad. Du må beregne at denne prosessen tar minimum 6 uker. Avhengig av kapasiteten til graveren du har valgt må du beregne at selve gravejobben tar ca 14 dager, men erfaringsmessig er det vanskelig å forutsi når en graver vil være ferdig. Dette avhenger av flere ting som f.eks. vær og kapasiteten til graveren på det tidspunktet du har mottatt igangsettelsestillatelse. I denne fasen er det viktig å planlegge med godt slingringsmonn.

- MWC har utarbeidet et gravedokument som kunde oppfordres til å bruke ved innhenting av tilbud. Dette dokumentet sikrer at du får riktig pris på grunnarbeidene, sier Langeland.

Byggeprosessen

Når graveren har planert tomten ferdig kan du som kunde slappe av og senke skuldrene. På dette tidspunktet har du tatt alle valg og prosessen til ferdig hytte blir styrt helt og holdent av MWC. Fremdriften dokumenteres på Facebook med nye bilder hver fredag. Hvis du ønsker å reise opp for å se på hytten i byggeprosessen kan dette avtales med din kontaktperson i MWC. Husk at MWC er en av få leverandører som tar totalansvar fra planert tomt og stiller garantier på hele kontraktssummen.

- Garantien som stilles etter Bustadoppføringslova, 10 % av kontraktssum i byggeperioden og 5 % i 5 år, er kundens viktigste forsikring på at hytta blir levert som avtalt. Denne sikrer også reklamasjonsrettighetene i 5 år etter overtagelse. Sjekk dette før du velger leverandør, avslutter Langeland.

Her er en huskeliste med det du som kunde må ta ansvar for:
1. Les reguleringsplanen nøye før du kjøper tomt
2. Velg en lokal graver
3. Velg en leverandør som stiller full garanti på hele hytten og tar fullt prosjektansvar fra planert tomt
4. Bestem hvordan hytta skal se ut, inkludert møbler, interiør- og eksteriørdetaljer
5. Plasser hytta på tomt

Les mer om MWC her!

Annonsørinnhold