Eiendom

Stavanger-investorer med kjempesatsing på utleie

En rekke profilerte investorer skal satse store beløp på å kjøpe leiligheter i Stavanger. 

Foto: Finansavisen

Foto: Finansavisen

Artikkel av: Are  Strandli
27. september 2017 - 18.43

Sammen med Ertvaag-familien og investor Per Åge Hauge vil Ole Morten Dreyer bruke opp mot en halv milliard kroner på å kjøpe leiligheter for utleie i Stavanger, skriver Dagens Næringsliv.

– Vi ønsker å bygge oss opp til å bli den første profesjonelle aktøren i dette markedet i Stavanger, sier Dreyer til avisen. 

Så langt har det ferske selskapet Dreyer Bolig kjøpt 11 leiligheter i Stavanger-området for rundt 40 millioner kroner, ifølge DN, men etter det avisen erfarer skal det være snakk om å investere opp mot en halv milliard. 

– Jeg vil ikke kommentere tall. Dette skal bygges stein på stein. Men størrelse er viktig for å få lønnsomhet i denne satsingen, sier Dreyer til DN. 

Dreyer eier 20 prosent av selskapet, mens K2 Bolig anført av Per Åge Hauge Hauge eier 40 prosent.

De siste 40 prosentene eies av Camar, investeringsselskapet til familien Ertvaag der John Arild Ertvaag er største eier med 70 prosent. 

Sjeføkonom Kyrre M. Knudsen i SR-Bank uttrykket overfor Finansavisen i juni stor tro på oppgang i boligmarkedet i Stavanger som fikk en real kalddusj med oljekrisen.

– Våre prisanslag fremover er moderate, men jeg tror vi kan se 3-5 prosent i år og 2-3 prosent neste år. Det ser ut som ikke alle lenger krever å selge før de kjøper bolig, noe som har bremset boligmarkedet betydelig, uttalte han til Finansavisen.