An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Eiendom

Boligbygg får hard medfart i ny rapport

Oslos kommunale selskap Boligbygg får strykkarakter på 16 av 27 punkter i en ny rapport. – Alvorlig, sier styreleder Stig L. Bech.

Foto: Finansavisen

Foto: Finansavisen

Artikkel av: NTB
12. desember 2017 - 05.42

Revisjonsfirmaet BDO har laget en risikokartlegging av Boligbyggs kjøp og salg av boliger. På 16 av 27 punkter gis det strykkarakter, som defineres som at «obligatoriske tiltak kreves», skriver Dagens Næringsliv. Kun finansiering og rutiner omkring overtakelse av boliger har vært godt nok.

– Det vil ikke bli kjøpt en eneste leilighet før styret er trygg på at den midlertidige organiseringen er etablert på tilfredsstillende vis, sier Boligbyggs styreleder Stig L. Bech.

– Det som fremkommer i rapporten, er alvorlig. Styret vil i lys av denne rapporten vurdere hvordan selskapet fremover skal organiseres og ledes for å gjenopprette tilliten og sikre at Boligbygg så raskt som mulig kan gjenoppta arbeidet med å fremskaffe boliger og samfunnsoppdraget vi er gitt av bystyret i Oslo, sier Bech.

Rapporten fra BDO er den første av flere granskinger av foretaket. Deloitte jobber med en omfattende granskingsrapport, og Økokrim har startet etterforskning etter DNs gjennomgang av Boligbyggs boligkjøp. Der er det blant annet avdekket mellommenn med konkurshistorikk og raske mellomtransaksjoner, som har bidratt til å blåse opp prisen før kommunen har kjøpt leilighetene.

(©NTB)

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.