Eiendom

- Boligprisfallet er ikke over

- De fleste som selger har behov for mer enn én visning, sier banksjef.

Foto: Magnus Rørvik Skjølberg/Finansavisen.

Foto: Magnus Rørvik Skjølberg/Finansavisen.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
5. desember 2017 - 14.03

Dagens boligprisstatistikk fra Eiendom Norge viste at boligprisene fikk seg en ny knekk i november.

Administrerende direktør Karsten Onsrud i Aktiv Eiendomsmegling tegner bildet av et marked som fremdeles er preget av større tilbud enn etterspørsel.

- Vi kan se en stabilisering

- Det ble solgt noen flere boliger i november i år enn i fjor, noe som tyder på at boligmarkedet fungerer - og at vi kan se en stabilisering, sier han i en kommentar til Hegnar.no.

Aktiv-sjefen kan fortelle at kjeden selv opplever et velfungerende marked, der antall november-salg var 13 prosent høyere enn i samme måned i fjor.

- Det ligger mange boliger til salgs fra tidligere, og i tillegg ble det lagt ut flere enn det ble solgt i november. Vi vil nok derfor fortsatt se en nedgang i prisene, til tross for et fall på hele 1,1 prosent i november, avslutter han.

Les også: - Mørketiden er snart over i boligmarkedet

- Trenger mer enn én visning

John Sætre, leder for bankvirksomheten i Nordea Norge, påpeker at usikkerheten i markedet fortsatt er til stede.

- Tilbakemeldingen fra kundene tyder også på det. Det er nok slik at vi kan se fallende priser særlig i Oslo, også i månedene fremover, sier han til Hegnar.no.

Banksjefen forteller om god pågang av lånekunder, og ser at mange benytter finansieringsbevisene sine.

- Inntrykket er imidlertid at det er få eiendommer som går over takst, og at de fleste som selger har behov for mer enn én visning, sier han.

Les også: Avviser boligkrakk - ser flere lyspunkter

- Mange endrer kjøpsplaner

- Mange kunder endrer kjøpsplaner i lys av hvordan boligmarkedet utvikler seg. Vi ser blant annet at flere har flyttet fokus ut av Oslo, og heller ser på muligheter i randsonene av byen, fortsetter Sætre.

Han legger ikke skjul på at boliglånsforskriften har lagt en demper på boligmarkedet, og at særlig grensen på fem ganger inntekten har vært effektfull.

- Vi jobber nå mye mer aktivt med hver enkelt kunde for å finne løsninger, slik at man kommer i mål med ønsket om å kjøpe ny bolig, avslutter han.