An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Eiendom

- Jeg ser ikke lyset i enden av tunnelen

Meglersjef: Boligselgerne begynner å bli desperate

Majorstuen, Oslo. Foto: Finansavisen.

Majorstuen, Oslo. Foto: Finansavisen.

Artikkel av:  Redaksjonen
6. desember 2017 - 10.51
An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.

- Jeg ser ikke lyset i enden av tunnelen i Oslo-markedet. Ikke ennå, sier adm. direktør Hedda K. Ulvness i Eie Eiendomsmegling til Finansavisen.

I går kom det tall fra bransjeorganisasjonen Eiendom Norge som viser at boligprisene i hovedstaden falt 0,5 prosent i november. På landsbasis var nedgangen på 1,1 prosent, eller 0,4 prosent når man justerer for sesongvariasjoner. Siden toppen i april er prisene nå ned 5,3 prosent på landsbasis og 10,5 prosent i Oslo.

- Vi har hatt god aktivitet i Oslo i november, men det skyldes at boligselgerne begynner å bli desperate. Visningene er godt besøkt, men man må som hovedregel forhandle med kjøperne for å få et salg i boks. Det som holder boligmarkedet i gang i Oslo, er at stadig flere må selge. De vil sikre seg mot en potensielt større nedside, og de må videre fordi de har kjøpt. Da er de villig til å kutte prisen for å få solgt, sier Ulvness til Finansavisen.

Ifølge tall fra Eiendom Norge var det ved utgangen av november 3.004 usolgte bruktboliger i Oslo, som også inkluderer boliger som er trukket fra Finn.no uten å være solgt. Tallet er syv prosent lavere enn volumtoppen i september, men fortsatt 272 prosent høyere enn ved utgangen av november i fjor.

Adm. direktør Christian V. Dreyer i Eiendom Norge tror det vil legge en kraftig demper på den sedvanlige nyttårseffekten i boligmarkedet, hvor prisoppgangen historisk har ligget rundt tre prosent i januar de seneste årene.

- I tillegg til et høyt varelager vil det komme mange nye boliger ut i markedet over nyttår. Jeg tror på en moderat prisoppgang i januar, men det vil ikke være nok til et trendskifte, sier Dreyer til Finansavisen.

Som Finansavisen omtalte forrige uke melder DNB Eiendom om all-time high i antall salgsoppdrag som ligger og venter og skal ut i Oslo-markedet på nyåret.

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.