Eiendom

Nyboligsalget faller for åttende måned på rad

- Det er spesielt salget av leiligheter som svikter, sier Per Jæger i Boligprodusentenes Forening. 

Illustrasjon hentet fra krydderhagen.no.

Illustrasjon hentet fra krydderhagen.no.

Artikkel av: John Inge Seljehaug
14. desember 2017 - 10.25

Salget av nye boliger i november ligger 36 prosent under salget i samme måned i fjor, viser ferske tall fra Boligprodusentenes Forening torsdag.

- Dette er åttende måned på rad vi ser nedgang i boligsalget.- Hittil i år ligger ny-boligsalget 23 prosent lavere enn samme periode i fjor. Det er spesielt salget av leiligheter som svikter, med en nedgang på 37 prosent hittil i år, sier Per Jæger, administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening. 

Salget av leiligheter faller mest med 47 prosent, mens salget av eneboliger og småhus ligger henholdsvis 24 og 20 prosent lavere enn november 2016.

God byggeaktivitet

- Bransjen opplever nå en god byggeaktivitet med høy igangsetting etter et godt salg i 2016. Vi er imidlertid bekymret for nedgangen i salget siden påsken i år, sier Jæger.

Igangsettingen av nye boliger hittil i år ligger 1 å prosent under fjoråret. Igangsetting av småhus ligger derimot 25 prosent over, mens leiligheter og eneboliger ligger henholdsvis 3  og 14 prosent under fjoråret.

- De siste 12 månedene er det solgt 28 419 boliger, og vi må tilbake til april 2015 for å finne tilsvarende nivå. Dårlig salg over lang tid vil etterhvert påvirke sysselsettingen i byggebransjen, som igjen vil få konsekvenser for veksten i norsk økonomi, avslutter Jæger.